Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

2 de gener del 2010

SENDERS DE GRAN RECORREGUT

TEMPORADA 2011 - 2012

  TRESCANT PEL SUD *DE CATALUNYA



Refugi de Caro - Santuari de Pinós (GR 171)

Ja tornem a ser en una nova edició del cicle Senders de Gran Recorregut. En aquesta nova temporada que comencem, 2011-2012, volem canviar d'aires, trescant aquesta vegada pel sud de Catalunya. La Vocalia de Senders us ofereix un espectacular recorregut de prop de tres-cents quilòmetres per terres poc conegudes, però molt interessant des del punt de vista muntanyenc: el GR 171, des del Refugi de Caro, al massís dels Ports, fins al Santuari de Pinós, a la comarca de la Segarra, centre geogràfic de Catalunya. Una caminada per paratges de gran interès, tot travessant serralades, antics camins i rutes històriques; juntament amb el GR 11, el GR 171 és el més muntanyós de tots els senders de gran recorregut de Catalunya.

El GR 171 va néixer com a variant del GR 7 i des del 1995 té entitat pròpia. El seu recorregut discorre paral·lel al del GR 7, uns quilòmetres més al nord i a l’oest. Així, doncs, enllaça el Santuari de Pinós amb el Refugi de Caro, i recorre quasi 300 quilòmetres de les demarcacions de Lleida i Tarragona. Al llarg de l’itinerari, travessa indrets naturals de primer ordre de les comarques de ponent i sud de Catalunya, com les Muntanyes de Prades, la serra del Montsant o el massís dels Ports. També destaquen alguns dels principals conjunts monumentals del país, com el monestir de Poblet, la vila de Montblanc o la Cartoixa d’Escaladei.

Aquest GR va ser creat per fer-lo de nord a sud, no obstant, nosaltres el recorrerem de sud a nord; i l'hem dividit en 12 etapes. Tot seguit, teniu els enllaços a totes les etapes del GR 171, Refugi de Caro - Santuari de Pinós:

Presentació de la temporada:


Primera etapa. Refugi del Mont Caro - Paüls (21,160 km) (18 de setembre)

Segona etapa. Paüls - La Fonteta (Gandesa) (32,740 km) (9 d'octubre)

Tercera etapa. Gandesa - Sant Jeroni (Móra d'Ebre) (23,360 km) (23 d'octubre)

Quarta etapa. Sant Jeroni (Móra d'Ebre) - La Figuera (26,100 km) (13 de novembre)

Cinquena etapa. La Figuera - La Morera de Montsant (23,900 km) (11 de desembre)

Sisena etapa. La Morera de Montsant - Prades (24,540 km) (15 de gener)

Setena etapa. Prades - Montblanc (24,260 km) (19 de febrer)

Vuitena etapa. Montblanc - Coll de Senan (Ctra. L-232) (26,130 km) (18 de març)

Novena etapa. Coll de Senan (Ctra. L-232) - Vallfogona de Riucorb (26,570 km) (15 d'abril)

Desena etapa. Vallfogona de Riucorb - Cervera (22,420 km) (6 de maig)

Onzena etapa. Cervera - Castellfollit de Riubregós (22,900 km) (20 de maig)

Dotzena etapa. Castellfollit de Riubregós - Santuari de Pinós (14,500 km) (17 de juny)
*
*

*
*
*

NORMES DE L’ORGANITZACIÓ

1.- Els desplaçaments es faran en autocar, amb places limitades. Les inscripcions per poder obtenir el tiquet de l'autocar es faran obligatòriament a la Secretaria del Centre, i es tancaran el dimecres abans de cada sortida. No s'admetran inscripcions per telèfon ni sense l'abonament corresponent. L'organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d'exhaurir-se les places de l'autocar.

2.- Optativament, els qui s'hi inscriguin podran facilitar un telèfon de contacte, preferentment de mòbil.

3.- Un cop completada la llista d'inscripció, amb el nombre de places que s'hagi acordat, es podrà continuar amb una llista d'espera numerada. Aquesta llista d’espera podrà significar un segon autocar, o bé servir per completar la primera llista en el cas que algunes persones cancel·lin la seva inscripció. Els qui s’apuntin en aquesta llista d’espera, hauran de deixar, obligatòriament, un telèfon de contacte.

4.- A partir de l'horari de tancament de secretaria el divendres anterior a la sortida, no es podrà retornar l'abonament del tiquet de l'autocar en el cas que algun inscrit comuniqui la seva absència, amb l'excepció del cas en què hi hagi una llista d'espera i es puguin reomplir les places de l'autocar.

5.- Totes les sortides, que són obertes a tothom, tindran lloc des de la Rambla d'Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, i seran de tot el dia.

6.- Es recomana portar roba i calçat adequats, així com l'avituallament necessari per a l'esmorzar i el dinar. També es recomana estar en possessió de la llicència de la FEEC.

7.- L'organització no es farà responsable de qualsevol accident o dany que es pugui produir, però sempre vetllarà per tal d'evitar-los.

8.- Tanmateix, l'organització podrà alterar, modificar o improvisar qualsevol aspecte relacionat amb el programa de sortides. Qualsevol cas imprevist serà resolt pels vocals de la sortida.

9.- Les sortides de GR que no es puguin fer a la data prevista, com a conseqüència del mal temps o altres motius, i hagin de ser posposades, quedaran automàticament ajornades al cap de setmana següent disponible.

10.- Es prega respectar el medi ambient, així com el pas de caminada: no és permès avançar els guies.