Afegeix-me a Favorits!

<b></b>
Les Tres Creus a la Mola d'Estat (Muntanyes de Prades)

24 d’octubre del 2012

Incident a la sortida de la serra de l'Albera,

Camins de Tramuntana




El diumenge, dia 20 de gener, durant el transcurs de la quarta etapa dels Camins de Tramuntana per la zona occidental de la serra de l'Albera, entre el Coll de Banyuls i el poble de Cantallops, una persona va patir un defalliment general, amb repetides lipotímies, com a conseqüència d'una baixada de glucosa en sang i descompensació de la pressió arterial. El fet es va produir en una zona enlairada de la serra, de difícil accés i en unes condicions infernals de vent, amb ràfegues de 80-90 kms/hora, que feien impossible un rescat amb helicòpter.

Degut a la situació crítica, es va optar per descendir el ferit a través d'unes canals per perdre desnivell i poder assolir el mas de la Llosa que s'albiraba uns 700 metres més avall. Quatre companys de l'excursió van iniciar l'evacuació del ferit. De seguida, es va trucar als serveis d'emergència per demanar ajuda. A través del GPS es va proporcionar al 112 les coordenades del punt on es trovaba el ferit. Al cap de dos minuts, es rep una trucada dels Bombers de la Generalitat confirmant el punt on es trovaba el ferit i que enviaven una dotació de rescat.

Al cap de poc, arriben tres dotacions dels Bombers i una ambulància al mas de la Llosa. Posats de nou amb contacte amb ells, es decideix que esperin a la casa sense pujar a buscar el ferit, ja que per sort aquest va poder baixar els últims metres pel seu propi peu, no sense esforços. Un cop a la casa, els Bombers van atendre el ferit, que ja havia millorat quelcom del seu estat i, finalment, van acompanyar aquest i els quatre companys d'excursió, fins a Cantallops, punt d'arribada, on es van reunir amb la resta de companys que van completar l'excursió.

Des de la Vocalia de Senders volem agrair de tot cor l'actuació i la professionalitat dels Bombers de la Generalitat, en especial dels GRAE d'Olot (Grup de Recolzament d'Actuacions Especials), per la seva rapidesa d'actuació, pels serveis de rescat tan importants que fan a la muntanya, i per la seva amabilitat en tot moment; i a la vegada demanem al Centre Excurionista de Terrassa que faci extensiu aquest agraïment als Bombers de la Generalitat.


La Vocalia de Senders.


Tarja de federat: Procediment en cas d'accidents